L’automatització de processos en el sector mèdic

És la Indústria 4.0 la clau per la innovació?

L’automatització de processos en el sector mèdic i la innovació en el sector de la salut és el resultat d’un procés complex i interactiu en què intervenen bases de coneixement especialista i noves tecnologies. I és gràcies a la unió de les dues que avui podem parlar de l’automatització de processos en el sector mèdic, i posar com a exemple el cas de l’Hospital General de Catalunya, que ha incorporat la cirurgia robòtica amb la instal·lació d’un robot quirúrgic Da Vinci, aportat per Alomar – Centres Mèdics.

La Indústria 4.0, una oportunitat per avançar cap a un futur innovador en el sector mèdic.

Un dels objectius principals de la Indústria 4.0, és posar en marxa l’automatització de processos industrials per tal de millorar el dia a dia de les persones.

L’Hospital General de Catalunya dóna un gran pas cap a aquest futur innovador anunciant un robot quirúrgic que utilitza “la tècnica més sofisticada i avançada del món de la cirurgia mínimament invasiva disponible en l’actualitat”. Aquest sistema tracta d’ajudar a aportar major precisió i seguretat a les cirurgies, a més a més d’optimitzar el temps quirúrgic.

Sens dubte, un gran avanç per a la cirurgia gràcies a la robòtica.

Llegeix més sobre el progrés tecnològic aquí.