La sostenibilitat i la indústria 4.0

La sostenibilitat és necessària, i representa un punt clau de la indústria 4.0. Créixer amb respecte i equilibri és un fi al qual contribueix el sector 4.0, com per exemple en l’optimització de processos, l’ús més eficient dels recursos o la prevenció en la generació de residus, entre altres.

La digitalització i l’automatització aporten solucions al segon sector. Avantatges amb més impacte que fan a les empreses més sostenibles.

La indústria tèxtil en contínua millora, és un exponent i, com assenyalen multitud d’exemples, treballa en polítiques mediambientals que milloren tots els seus processos i serveis.

Cuidar el món, un benefici comú

Medi ambient o sostenibilitat són termes lligats a la indústria 4.0, que abasta tota la cadena industrial: ecodisseny, traçabilitat, processos, logística, capital humà, gestió de residus, reaprofitament de recursos, etc. Abastar aquests aspectes des del 4.0 aporta beneficis que van en totes dues direccions, afavorint al bon desenvolupament de la indústria i del planeta.

Llegeix Com la moda sostenible està canviant la indústria tèxtil per saber més sobre el compromís del sector amb el medi ambient.