Josep Roca, distingit amb el Premi Flor de Cotó

L’Industrial, Josep Roca, ha estat guardonat amb el Premi Flor de Cotó, en la cel·lebració de l’assemblea general d’Associació Tèxtil Cotonera – AITPA

Amb aquest premi, AITPA distingeix a persones o entitats per la seva contribució a la millora de l’entorn econòmic i social de les indústries tèxtils.

Tal com explica AITPA en nota de premsa: El jurat va escollir aquest empresari “per la relació de col·laboració i confiança que ha mantingut i manté, des de fa molts anys, amb el grup cotoner amb qui ha dut a terme projectes en pro de la indústria. També se’n valoren els coneixements, l’experiència i la vocació associativa. Finalment, el jurat destaca la brillant tasca al sector tèxtil i el seu paper decisiu en la constitució de Texfor – Confederació de la Indústria Tèxtil”.

En el discurs d’acceptació de la Flor de Cotó, Josep Roca va dir fer “extensiu aquest reconeixement a les persones que dediquen temps i esforç a un projecte, associació o comunitat amb l’única intenció de fer créixer un col·lectiu”. Roca va reflexionar sobre el que considera un tsunami regulador d’Europa. L’empresari es va preguntar si “els que fan les normes han trepitjat moltes empreses, perquè la seva realitat és una altra de diferent de la hiperregulació”. Roca va destacar el paper fonamental de les entitats i organitzacions perquè “tenen un paper protagonista, ja que les seves accions van destinades sobretot a les pimes que, soles, no podrien fer front a la situació actual”.

El que va ser un dels artífexs de la creació de Texfor, a partir de les 4 organitzacions del tèxtil, va afegir que “estem en un moment en què cal que les entitats es donin suport i col·laborin per buscar l’excel·lència de forma constant. Sumant esforços s’aconsegueixen millors objectius que de manera individual”.

En el transcurs de l’assemblea de l’Associació Tèxtil Cotonera també es van lliurar els Premis a la Innovació: Premis al Talent Jove i el Premi a l’Empresa Innovadora.

La sessió també va comptar amb una conferència de Jordi Casas, advocat i membre de Foment del Treball.

Si voleu conèixer més detalls de l’assemblea i els premis, podeu completar la informació en aquest ENLLAÇ al web de Texfor.