22 d’octubre de 2018, de 9:30 a 18:00 hores

La jornada

La Fundació per la Indústria organitza el proper dia 22 d’octubre una Jornada sota el títol ”Resiliència econòmica i urbana: estratègies de transformació en ciutats industrials”, per dialogar sobre com fomentar la transformació de les ciutats industrials del segle passat cap a unes ciutats dinàmiques, que donin resposta a la realitat actual.

La globalització ha provocat canvis profunds en l’activitat de les persones, les empreses, les institucions i, també, en les estructures urbanes. Algunes ciutats industrials han actuat amb previsió i han respost, de manera eficaç, aprofitant les oportunitats que les crisis i els canvis econòmics i socials els oferien. Belfast, Belgrad, Manchester, Eindhoven, Chicago, Barcelona o Avilès són alguns exemples de ciutats resilients.

Durant la Jornada, experts nacionals i internacionals compartiran experiències reals de superació de ciutats industrials i exemples d’estratègies d’èxit que permetran plantejar hipòtesis i formular conclusions per a les ciutats industrials catalanes en general, i per a Sabadell en particular.

Des de la seva creació, la Fundació per la Indústria té el propòsit de servir al teixit industrial català i contribuir a la reflexió i a la creació de coneixement. Amb aquesta Jornada, la Fundació pretén abordar, des d’una visió global i local, la resiliència urbana perquè les ciutats industrials es transformin de forma innovadora i exitosa; gestionin aquest cavnvi des del binomi ciutat-govern; fomentin el progrés i el desenvolupament urbà de forma sostenible; assegurin la competitivitat de les seves empreses i la generació de noves ocupacions, i en definitiva, garanteixin la qualitat de vida dels seus ciutadans.

Els ponents

PONÈNCIA: “Resiliencia Urbana frente al declive: una propuesta de interpretación“

PONENT: Ricardo Méndez Gutiérrez del Valle
Doctor en Geografia, va ser professor de la Universidad de Valladolid, catedràtic de Geografia Humana de la Universidad Complutense de Madrid i professor d’investigació a l’Instituto de Economía, Geografía y Demografía del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Fou director de l’Observatorio Industrial de la Ciudad de Madrid. Actualment, és Professor Honorífic del Departament de Geografia de la Universidad Complutense.

PRESENTA I DIALOGA: Silvia Cóppulo, periodista. Dra. en Comunicació. Directora de programes de ràdio i televisió. Actualment, presenta ”El Divan” a TV3 i Catalunya Ràdio. Articulista a El Periódico. Professora a la Universitat de Barcelona.

PONÈNCIA: “From dream to demo, from demo to business. How to do it?”

PONENT: Mark Cox
Llicenciat en Enginyeria i Tecnologia per la Universitat Tecnològica de Eindhoven (EuT), Eindhoven, Països Baixos. Te una extensa experiència en Consultoria de Projectes Industrials. Des de 1996 ha contribuït a la recerca, disseny, desenvolupament i execució de més de 150 projectes d’innovació en diversos camps de la indústria. Actualment, a la Universitat Tecnològica de Eindhoven, és Gestor i Responsable de l’àrea de Projectes d’Innovació.

PRESENTA I DIALOGA: Alex Font, periodista especialitzat en informació econòmica. Cap d’Economia del diari Ara des de 2013. Ha treballat a Bloomberg i a Expansión, i ha estat col·laborador de Catalunya Ràdio.

PONÈNCIA: “From Smart Cities to Smart Governance”

PONENT: Joan Enric Ricart
“Fellow” de la SMS i d’EURAM, és Professor de Direcció Estratègica i Director de la Càtedra Carl Schroder a l’IESE Business School, Universidad de Navarra. Durant 23 i fins el 2016, va ser Director del Departament de Direcció Estratègica, Director del Programa Doctoral (1995-2006) i Degà associat d’Investigació (2001-2006). Va ser el President Fundador de l’Academia de Direcció Europea (EURAM), President de la Strategic Management Society i Vicepresident de la Academia de Dirección Iberoamericana; Director del Centro de Globalización y Estrategia, Co-Director Acadèmic de l’IESE Cities in Motion i Director Acadèmic de l’UN Center of excellence of PPP for Cities. També és membre de l’Advisory

PRESENTA I DIALOGA: Xavier Graset, periodista de televisió, ràdio i premsa. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, dirigeix i presenta a Més 324 del canal Informatius 3/24. Actualment, col· labora a El Punt Avui i Nació Digital.

PONÈNCIA: “Claus per a un procés de resiliència a Sabadell”

PONENT: Manel Larrosa
Arquitecte. Doctorat ETSAB amb la tesi: "Un Model de la Forma Visual de
l'Arquitectura", de la que neix la publicació del llibre sobre el mateix títol (Editorial
Académica Española, 2013) Regidor d'Urbanisme de l’Ajuntament de Sabadell
(1979 i 1987).

PRESENTA I MODERA TAULA RODONA: Marc Basté, editor i Conseller Delegat del Diari de Sabadell. Advocat i periodista, és empresari i fundador de diverses startups tecnològiques i de mitjans de comunicació. Ha exercit de consultor de negoci i transformació digital en grans grups de comunicació d’Europa, els Estats Units i Llatinoamèrica.

TAULA RODONA SOBRE SABADELL Y LA RESILIENCIA: “Estratègies de transformació en ciutats industrials intermèdies: el repte de Sabadell”

PONENT: Miquel Martí
És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i màster en direcció i administració d'empreses per l'IESE. És l'actual president de Moventia, i forma part de la tercera generació que lidera l'empresa familiar fundada l’any 1923. Comença la seva etapa professional l'any 1978 compatibilitzant la seva formació acadèmica amb la seva experiència professional accedint a tots els llocs de treball fins aconseguir la màxima responsabilitat del grup.

PONENT: Sebastià Jornet i Forner
Arquitecte-urbanista, membre del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, el COAC. És professor Associat del Departament d'Urbanisme i Ordenació del Territori i de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya. És membre del Comitè d'Experts per a la reforma de la legislació urbanística a Catalunya i de la Comissió Territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre, en representació de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). També és President de l'Agrupació d'Arquitectes Urbanistes de Catalunya (AAUC) del COAC i professor de diferents Màsters arreu de l’estat.

PONENT: Dr. Josué Molina
Director de l’ESDi, Escola Superior de Disseny adscrita a la Universitat Ramón Llull, ubicada a Sabadell. És Doctor en Didàctica de les Ciències Socials, amb premi extraordinari, per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Antropologia Social i Cultural per la UAB, també amb Premi Extraordinari de Titulació. Amplia la seva formació amb un Màster de recerca en Ciutadania i Drets Humans, on treballa en profunditat el tema de la vulnerabilitat i el Màster de Formació de Professorat en l’especialitat de Geografia i Història.

PONENT: Marisol Martínez
Actualment, exerceix de Tercera Tinença d’Alcaldia de l’Àrea de Promoció de la Ciutat i Innovació a l’Ajuntament de Sabadell on s’ocupa de la Regidoria de Comerç, Consum, Turisme, Esports i Eines Comunicatives. Compromesa amb els drets humans, econòmics i socials, i de solidaritat, des de jove, ha defensat aquests drets amb la seva participació en el món social i sindical, i també amb el seu lligam al món de la política.

Deixeu el vostre comentari
*

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.