Radiografia del sector tèxtil català (Programa Impuls)

Radiografia del sector tèxtil català: Resiliència, innovació i sostenibilitat

Núria Aymerich, directora de relacions institucionals de la Fundació per la Indústria, destaca la força del sector al programa Impuls de Vallès Visió

Núria Aymerich, directora de relacions institucionals de la Fundació per la Indústria, ha estat entrevistada al programa Impuls de Vallès Visió, en un espai dedicat a l’actualitat del sector tèxtil a Catalunya.
Durant l’entrevista, Aymerich ha posat en relleu que la indústria tèxtil és un sector resilient i capaç d’adaptar-se constantment a desafiaments com l’augment dels preus energètics, entre d’altres.

Aymerich ha destacat que el tèxtil és pioner en sostenibilitat i innovació, amb un important nivell d’exportacions i un sector fort per la seva importància en el PIB espanyol i en la creació d’ocupació. Per a la directora de relacions institucionals de la Fundació per la Indústria, és una indústria a la qual cal donar suport i revitalitzar, tot entenent què fan i la seva importància en el teixit productiu i en el mercat de treball.
En el transcurs del programa Impuls, també ha estat entrevistada Sílvia Grau, responsable del departament d’I+D i Sostenibilitat de l’empresa GRAU, S.A.
Grau ha subratllat la importància de valorar la producció local i la qualitat dels productes tèxtils. Ha fet una crida al suport de les administracions per al sector tèxtil davant dels productes importats, que sovint no compleixen amb els mateixos estàndards, normatives ni requisits legals, especialment en termes de sostenibilitat.
Per a la responsable del departament d’I+D i Sostenibilitat de l’empresa GRAU, S.A., també és important la conscienciació dels consumidors perquè tinguin en compte la qualitat dels productes locals i la seva durabilitat.
Podeu accedir a l’espai dedicat al sector tèxtil català en aquest ENLLAÇ

Accés al programa complet del dia 30 de maig de 2024 AQUÍ

 

El programa “Impuls” analitza l’actualitat econòmica en un context de complexitat amb el propòsit d’apropar-la al ciutadà, donar suport als emprenedors, conèixer la realitat de l’àmbit local i potenciar la sostenibilitat i la innovació com a eixos transversals de la nostra economia, a càrrec d’Umberto Salerno i Sergi Expósito.