La Fundació per la Indústria col·labora i patrocina el programa de Catalunya Ràdio REVOLUCIÓ 4.0

Conduït per Xantal Llavina, Revolució 4.0 s’emet els diumenges a l’antena de Catalunya Ràdio, de 22 h a 23 h.

El programa Revolució 4.0, presenta les novetats relacionades amb el sector de les tecnologies digitals, transformació digital, innovació, economia, creativitat, casos d’èxit, etc. L’eix principal del Revolució 4.0 és l’entrevista a personatges molt rellevants.

L’espai de referència de l’emprenedoria i la transformació digital té seccions de grans col·laboradors experts. La Fundació per la Indústria participa a la secció Disrupció i Indústria 4.0 i aporta continguts dirigits especialment a les pimes industrials catalanes en el camí de potenciar la indústria 4.0 com a impulsora de la transformació de l’economia catalana des d’una indústria tecnològica, qualificada i neta.

Més informació del programa

A la Fundació per la Indústria acompanyem a la PIME industrial a Fer el pas a la indústria 4.0.

Programes emesos

PROGRAMA 1 DE JUNY 2024

El futur de la construcció passa per la sostenibilitat i la tecnologia

A la secció “Indústria 4.0” coneixem l’empresari Enric Blasco, fundador i conseller delegat del grup d’enginyeria IDP, que desenvolupa projectes a desenes de països d’arreu del món. Blasco ens explica, juntament amb Núria Aymerich, al “Revolució 4.0”, amb Xantal Llavina, què és el Building Information Modelling, un model que els permet replicar virtualment les empreses i, per tant, que els seus clients coneguin a fons els projectes dissenyats abans de dur-los a la pràctica.

PROGRAMA 27 D’ABRIL 2024

Transició energètica al Club Natació Sabadell

Núria Aymerich i Claudi Martí, al “Revolució 4.0”, amb Xantal Llavina, ens expliquen l’ambiciosa i exitosa aposta per fer possible la transició energètica (és a dir, reduir la despesa d’aigua i llum i optimitzar els recursos) en una de les entitats esportives amb més història i més socis de Catalunya: el Club Natació Sabadell.

PROGRAMA 9 DE MARÇ 2024

La societat  ha d’aprofitar tots els talents: els dels homes o el de les dones

El “Revolució 4.0”, el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte emet un programa especial des de l’Antiga Fàbrica Damm per reivindicar el Dia Internacional de les Dones. Hi participen una cinquantena de dones directives i emprenedores, sobretot de l’àmbit TIC.

PROGRAMA 11 DE FEBRER 2024

El cas Fruida: els valors d’una empresa familiar

Repassem la trajectòria de l’empresa Fluidra amb una de les seves responsables, Eulàlia Planes. Fluidra és una empresa familiar catalana fundada el 1969 i que avui és un gegant mundial en la gestió sostenible de l’aigua i els sistemes de piscines. Amb Planes parlem de com els valors familiars han impregnat la gestió de l’empresa, que gaudeix d’una molt bona salut. I també parlem de la seva gestió al capdavant de la Fundació Vinne, dedicada a la inclusió de persones amb discapacitat.

PROGRAMA 13 DE GENER 2024

L’economia circular i solidària de la roba necessita créixer

A la secció “Indústria 4.0”, amb Núria Aymerich, descobrim un projecte d’economia circular i solidària vinculat al món de la moda. Marina Arnau, codirectora general de la fundació Formació i Treball, ens presenta aquest projecte innovador amb seu a Sabadell que crearà 250 llocs de treball i permetrà gestionar i reciclar fins a 20.000 tones anuals de roba. Tot al “Revolució 4.0”, amb Xantal Llavina.

PROGRAMA 1 DE DESEMBRE 2023

30 dones emprenedores, amb el consolat dels Estats Units

Amb Núria Aymerich i la secció “Indústria 4.0” parlem amb Maria Mora, directora d’Innovació i Emprenedoria de Foment del Treball, sobre diverses iniciatives que impulsen l’emprenedoria femenina. Per exemple, una que beca 30 dones emprenedores juntament amb el consolat dels Estats Units a Barcelona.

PROGRAMA 22 D’OCTUBRE 2023

Les guerres actuals afecten la indústria catalana, sobretot la de l’alimentació

A la secció “Indústria 4.0”, de Núria Aymerich, aquesta vegada acompanyada de Jordi Alberich, responem una pregunta molt lligada a l’actualitat: com està afectant la complicadíssima situació geopolítica internacional les empreses catalanes?

PROGRAMA 7 D’OCTUBRE 2023

Aigües regenerades: les solucions a la sequera que tenim

Amb Núria Aymerich i Xavier Cabanilles, director de la companyia d’Aigües de Sabadell (Grup Cassa), parlem sobre com la tecnologia ens pot ajudar a lluitar contra la sequera. En aquest cas, coneixem una solució que pot ajudar moltes indústries: l’ús d’aigua regenerada.

PROGRAMA 17 DE SETEMBRE 2023

El pes de la indústria en el PIB ha baixat gairebé 7 punts en 20 anys

Núria Aymerich i Jordi Casas i Bedós fan una radiografia del moment en què es troba la indústria a Catalunya, que està perdent pes en el PIB i que busca nous horitzons per créixer.

PROGRAMA 16 DE JULIOL 2023

Les empreses catalanes tenen un fort compromís social i mediambiental

Amb Núria Aymerich coneixem el projecte de la Fundació Planes Corts per ajudar a repoblar i reactivar els pobles pirinencs d’Estamariu i Bescaran creant llocs de treball i generant projectes sostenibles.

PROGRAMA 24 DE JUNY 2023

Fem teleassistència amb polseres intel·ligents

I parlem amb Núria Aymerich i Àlex Pedret, de l’empresa Oxeen, sobre com la tecnologia està millorant l’atenció sanitària, sobretot en la gent gran.

PROGRAMA 21 DE MAIG 2023

El Parc Taulí fa servir la IA per reduir les esperes a urgències

Núria Aymerich i Anna Benavent presenten una nova proposta que certifica que l’Hospital Parc Taulí de Sabadell aposta per la innovació i la revolució digital: descobrim com l’ús de la intel·ligència artificial està transformant l’atenció a les urgències. Amb aquesta tecnologia s’està millorant molt notablement l’atenció als pacients i la gestió sanitària.

PROGRAMA 29 D’ABRIL 2023

Tindrem etiquetes intel·ligents per traçar el recorregut de la roba

Núria Aymerich i Marta Castells ens expliquen la importància de l’etiquetatge a la indústria tèxtil per garantir tant els drets del consumidor com la qualitat de les peces. I avancen que aviat arribaran les etiquetes intel·ligents que permetran, entre altres coses, seguir la traçabilitat de les peces de roba.

PROGRAMA 18 DE MARÇ 2023

La comunicació digital hauria d’entrar més a la indústria

Núria Aymerich, amb l’experta en màrqueting digital Paola Pérez, explica de quina manera i per què el màrqueting digital pot ser també una eina estratègica per a les grans indústries.

PROGRAMA 25 DE FEBRER 2023

Material tabú útil per a la indústria: cabells humans, excrements o budells d’animals

Amb Núria Aymerich i Robert Thompson parlem dels nous materials que es fan servir a les indústries i que estan canviant els processos de producció. Descobrim materials sorprenents, i pronostiquem que en el futur tindran molta importància els avui anomenats materials tabús, que són sobretot els basats en residus orgànics.

PROGRAMA 7 DE GENER 2023

El color tendència del 2023 és el magenta, per pal·liar la crisi

Núria Aymerich ve acompanyada d’Encarna Diaz, directora de l’Escola Superior de Disseny, ESDI, de Barcelona, per explicar la importància de la innovació cromàtica i com la innovació i la tecnologia ajuden els dissenyadors a triar els colors que impactaran a la indústria tèxtil dels pròxims anys.

PROGRAMA 10 DE DESEMBRE 2022

El sector del tèxtil català té 4.000 empreses i factura més de 5.000 milions d’euros

La secretària general de la Fundació Indústria, Núria Aymerich, ens presenta Mònica Olmos, directora d’operacions de Texfor, l’entitat que aglutina l’ecosistema de la indústria tèxtil, amb 4.000 empreses que facturen 5.000 milions d’euros.

PROGRAMA 13 DE NOVEMBRE 2022

La transferència del coneixement de les universitats a les empreses és clau per generar negoci

Amb Núria Aymerich, secretària general de la Fundació Indústria, i Joan Coromines, president del Consell Social de la Universitat de Barcelona, parlem de la importància de la transferència de coneixement entre universitats i empreses.

PROGRAMA 9 D’OCTUBRE 2022

L’empresa catalana Textil Olius fabrica la catifa vermella del funeral de la reina Elisabet II

Núria Aymerich, directora de la Fundació Indústria, ve acompanyada de Ricard Artigas, directiu de Textil Olius, l’empresa catalana que ha fabricat la catifa vermella del funeral de la reina Elisabet II d’Anglaterra.

PROGRAMA 3 DE SETEMBRE 2022

“Descobrim semblances i diferències entre les empreses catalanes i italianes”

Núria Aymerich i Josep Roca ens descobriran les semblances i diferències entre les empreses catalanes i italianes a l’hora de fer la revolució digital i de negociar projectes.

PROGRAMA 17 DE JULIOL 2022

“Sabadell acull el primer vol d’un avió elèctric a Espanya”

Amb Núria Aymerich i Pere Nogueroles desgranem com funciona el primer avió elèctric que està començant a operar a l’aeroclub de Sabadell.

PROGRAMA 12 DE JUNY 2022

“Drons, sensors ambientals i robots: els nous aliats dels pagesos”

La integració de les noves tecnologies amb l’agricultura 4.0 està facilitant la vida dels pagesos. Permet una producció més eficient, accés a les dades, sostenibilitat i més velocitat a l’hora de fer les tasques.

PROGRAMA 21 DE MAIG 2022

“ICardio, un gadget per fer electrocardiogrames sense anar a l’hospital”

Xavier Catasús ens presenta ICardio, un aparell molt fàcil de fer servir que permet fer electrocardiogrames lluny d’un centre santiari.

PROGRAMA 23 D’ABRIL 2022

“Tindrem més robots, tant sí com no. Quines feines faran?”

Aprofundim sobre uns éssers que ens fascinen i a la vegada ens espanten, i que cada vegada són més presents a les nostres vides: els robots. Repassem els tipus de robots existents i les funcions que poden fer amb Núria Aymerich i l’expert en robòtica Daniel Serrano.

PROGRAMA 20 DE MARÇ 2022

Aymerich: “A Europa les pimes són més grans i no hi ha tantes microempreses”

La guerra d’Ucraïna i l’encariment de l’energia i el combustible està portant moltes empreses a una situació complicada. Abordem les claus per garantir la viabilitat futura de la petita i mitjana empresa amb Núria Aymerich, secretària general de la Fundació Indústria, i amb Helena de Felipe, presidenta de Fepime.

PROGRAMA 13 DE FEBRER 2022

Aymerich: “Amb la internet de les coses podem salvar vides”

Núria Aymerich ens presenta una empresa innovadora que ha desenvolupat un casc únic: es connecta a internet i monitoritza tota mena de dades per garantir la seguretat dels treballadors. En parlem amb Gerard Fernández, CEO i soci fundador d’Engidi.

PROGRAMA 8 DE GENER 2022

Aymerich i Riba: “La realitat virtual ara ja és un estalvi econòmic per a moltes empreses”

Núria Aymerich, de la Fundació per la Indústria, i Xavier Riba, soci cofundador d’Innovae, parlen d’aquesta empresa dedicada a la realitat virtual i augmentada.

PROGRAMA 7 NOVEMBRE 2021

Aymerich i López: “Hi ha robots que inspeccionen les vinyes catalanes”

Núria Aymerich, secretària general de la Fundació Indústria, i Xavier López, director d’EURECAT, expliquen com es pot potenciar la innovació i la tecnologia a les empreses que encara no tenen clar com incorporar-les.

PROGRAMA 3 OCTUBRE 2021

Fabian Mohedano: “Necessitem dones que facin estudis d’FP d’industrials”

Parlem amb Núria Aymerich, secretaria general de la Fundació Indústria, i Fabian Mohedano, president executiu de l’Agència de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya, de la formació professional, adreçada als joves que volen aprendre un ofici, cada vegada més en alça.

PROGRAMA 5 SETEMBRE 2021

“Miquel Ribé: “La indústria té manca de gent amb formació adequada”

L’experta en lideratge Núria Aymerich arriba una temporada més amb el seu “ADN digital”. Aquesta vegada, acompanyada del president de la Fundació Indústria Miquel Ribé, que ens parla de com les pimes encaren la nova temporada.

PROGRAMA 18 JULIOL 2021

“L’economia catalana se’n ressentirà, si les pimes no fan el pas al 4.0”

Donem pautes a les pimes perquè abordin amb la màxima celeritat la transformació digital, imprescindible per continuar sent competitives, i parla d’una eina fonamental a les empreses del segle XXI: el lideratge.

PROGRAMA 27 JUNY 2021

“La transformació digital és i ha de ser l’èxit de les pimes del nostre país”

Núria Aymerich presenta el cas d’un gegant empresarial, Fluidra, dedicat al sector de les piscines i que, amb una presència a 45 països, factura més de 1.300 milions d’euros.

PROGRAMA 23 MAIG DEL 2021

Xavier Marcet: “La intel·ligència artificial va com un coet i permet noves formes de fer negocis”

Núria Aymerich i el consultor Xavier Marcet reflexionen sobre la presència de la intel·ligència artificial en el funcionament de moltes empreses i n’analitzen els pros i els contres.

PROGRAMA 18 D’ABRIL DEL 2021

Xavier Armengol: “Cal obrir les empreses digitalment i ser ràpids a fer les coses”

Us expliquem com viu la revolució digital Schneider Electric, un gegant amb més de 130.000 treballadors i present en més de 100 països, amb Xavier Armengol, el seu vicepresident a Espanya, i Núria Aymerich, secretària general de la Fundació per la Indústria.

PROGRAMA 28 MARÇ DEL 2021

Núria Aymerich i Josep Albet: “Posem en contacte les pimes amb grans empreses i junts construeixen”

Núria Aymerich i Josep Albet, de la Fundació per la Indústria, expliquen estratègies que han de seguir les empreses per entrar amb èxit a la digitalització, a l’anomenada Indústria 4.0, la més important de les quals és tenir cura i potenciar el capital humà.

PROGRAMA 7 FEBRER DEL 2021

Antoni Garrell: “Les revolucions industrials sempre han tingut opositors”

Amb l’enginyer Antoni Garrell, autor del llibre “La indústria 4.0 a la societat industrial” i Núria Aymerich parlem de la importància que la gran majoria d’empreses se sumin a la revolució digital si volen ser competitives des d’ara mateix.

PROGRAMA 10 GENER DEL 2021

Núria Aymerich: “Les empreses de 100 anys també s’estan adaptant a la indústria 4.0”

De la mà de Núria Aymerich analitzem el cas de Cafès Cornellà, una empresa familiar que acaba de celebrar el centenari i que aposta per la digitalització i la innovació per continuar la seva història empresarial d’èxit. Pere Cornellà ens parla fins i tot de la cafetera 4.0!

PROGRAMA ESPECIAL DEL 22 NOVEMBRE DEL 2020

El president de la Fundació per la Indústria, Josep Roca, va participar, el 22 de novembre,  en l’entrega de “Premis Emprenedors Revolució 4.0 Catalunya Ràdio 2020”

10 guardonats als “Premis Emprenedors Revolució 4.0 Catalunya Ràdio 2020”

“Programa especial on s’entreguen els Premis Emprenedors Revolució 4.0 del 2020. En aquesta tercera edició dels premis s’han valorat iniciatives empresarials, idees innovadores i els emprenedors que més han destacat en el darrer any i que han visitat el programa. A causa de la pandèmia, els premis no s’han entregat com cada any a l’antiga Fàbrica Damm, sinó que s’han entregat directament als guanyadors que han participat en una gala radiofònica amb tots els col·laboradors del programa. Les categories i els guanyadors 2020 han estat: Premi Solidaritat a Andreu Veà de Covid Warriors, Premi Innovació a Visyon 360, Premi Sostenibilitat a Solarprofit, Premi Disruptiu al Festival Cruïlla, Premi Trajectòria a Adevinta, Premi Original a Kunfabo, Premi Salut a Able Human Motion, Premi Revelació a Goin, Premi Internacional a Sonar+D i Premi 50X50 a Llagurt. Els guardons volen incentivar els emprenedors digitals catalans.”

PROGRAMA DEL 27 DE DESEMBRE DEL 2020

Núria Aymerich i Àurea Rodríguez: “Els pròxims 10 anys seran digitals i sostenibles”

Coneixem el programa ProAcció 4.0 d’ajuda a les empreses catalanes. De la mà de la Fundació Indústria i Acció, agència per la competitivitat de la Generalitat, aquest programa promou el contacte entre les grans empreses industrials i les pimes per promoure la seva transformació digital.

PROGRAMA DEL 15 DE NOVEMBRE DEL 2020

Núria Aymerich: “La indústria també pateix la pandèmia”

Parlem amb César Sánchez, secretari general de Fepime, i Núria Aymerich, secretària general de la Fundació per la Indústria Sabadell, per saber com encaren les petites i mitjanes empreses industrials la situació actual de pandèmia i com la revolució tecnològica, la digitalització i l’aposta per la indústria 4.0 s’estan revelant com les millors eines per afrontar el futur amb garanties.

PROGRAMA DE L’11 D’OCTUBRE DEL 2020

“Soc una pime industrial. Com m’adapto a la indústria 4.0?”

Estrenem la secció de la Fundació per la Indústria on parlem de com potencien l’anomenada indústria 4.0 entre les petites i mitjanes empreses industrials, un sector clau de l’ecosistema empresarial català.

Josep Roca, president de la Fundació per la Indústria, i Núria Aymerich, experta en lideratge transformacional i secretària general del Gremi de Fabricants de Sabadell, al programa radiofònic REVOLUCIÓ 4.0 de Catalunya Ràdio, conduït per Xantal Llavina.

Vols rebre informació periòdica sobre la Fundació per la Indústria?


    Consento el tractament de les meves dades. Fundació per la Indústria. Sabadell - 1559 tractarà les seves dades amb la finalitat de respondre les seves consultes, dubtes o reclamacions. Pot exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat, limitació i oposició. Consulti la informació completa d'aquest tractament de dades en la nostra Política de Privacitat